TAKT STAAT VOOR MEER DAN ALLEEN EEN BAAN.


Bij Takt gaat het niet alleen maar om werken en geld verdienen. Het gaat met name van het ontwikkelen van de student tijdens zijn studententijd. De bedrijven waar Takt studenten plaatst, zijn allemaal bereid om studenten kennis, ervaring en verantwoordelijkheid te bieden. Bij Takt geven we jou als student de ruimte om dit met beide handen aan te pakken. Uiteraard verdien je bij Takt daarnaast ook een goed zak-centje. Een Takt baantje verdient gemiddeld altijd beter dan het gemiddelde studentenbaantje. Interesse? Laat dan hier je gegevens achter voor een goede bijbaan.

Van werving naar werk naar uitbetaling en ervaring

WAAROM TAKT DE BESTE KEUZE IS


Goed salaris

Bij Takt krijg je als student een eerlijk salaris. Afhankelijk van de werkzaamheid die je doet betaalt Takt graag een goed uurtarief en daar nog een schepje bovenop. Het salaris wat je bij Takt verdient is altijd hoger dan het gemiddelde studentenbaantje.

Boost je CV

Ontwikkeling van de student staat bij Takt voorop en daarom streven we naar uitdagende baantjes voor technische studenten. Naast dat deze baantjes lekker betalen, is het ook nog eens een enorme boost voor je eigen ontwikkeling en aan je CV.

Flexibel werk

Wanneer je ook werk nodig hebt, onze baantjes zijn er in alle soorten en maten. Zo is het mogelijk om parttime of full time te werken, maar ook om alvast een baantje te regelen voor over een paar maanden. Wat voor werk je ook zoekt, Takt regelt het voor je.

Snel

Per direct op zoek naar een baan? Wij gaan gelijk voor je op zoek naar een bedrijf dat aansluit op jouw kwaliteiten. Daarnaast zijn we zelf ook studenten dus kunnen we ons goed in jou verplaatsen. We zijn altijd goed te bereiken voor al je vragen.

VIND JOUW IDEALE BIJBAAN


Technisch tekenen als bijbaan voor de student

Ondersteunend Architect

Doe jij bouwkunde of heb jij goede skills in bijvoorbeeld Revit, Sketchup, AutoCAD of andere technisch tekenprogramma’s? Dan ben je bij Takt bij het juiste adres. Schrijf je hier in.

Flexibele werkstudent

Flexibele Werkstudent

Ben je niet een vast aantal dagen per week beschikbaar maar wil je graag op oproepbasis werken als flexstudent? Ook dit kan bij Takt. Schrijf je hier in om goed betaalde, flexibele baantjes te ontvangen.

Student werk als programmeur

Programmeur

Kan je goed programmeren in python, java, html/css, C++ of andere talen? Vind bij Takt het programmeerbaantje die bijdraagt aan je programmeer skills en studie. Schrijf je hier in.

Een studie specifieke baan

Studie-Specifiek

Wil jij een project of baantje die bijdraagt aan een specifieke studie? Bij Takt zijn er lopende projecten in alle soorten en maten voor iedere studierichting. Twijfel je of er iets voor jou tussen zit? Aarzel niet om je hier in te schrijven.

FAQ VOOR STUDENTEN


Sollicitatie en werving
Hoe schrijf ik me in bij Takt?
Je kan je inschrijven door hier op de website het formulier in te vullen. Hierbij kan je aangeven in wat voor richting je een baantje zoekt, hoe vaak per week, hoe lang etc. Hierna gaan wij zo snel mogelijk voor je aan de slag!
Hoe lang duurt het voordat ik een baan krijg?
Het is verstandig om je voor de periode dat je wil werken al aan te melden zodat wij een leuke en geschikte bijbaan voor je kunnen vinden. Vaak als je dit op tijd doet, vinden wij een match voor je. Als je last minute een baantje zoekt, is de kans er ook dat we een baantje voor je hebben. Wel is de kans kleiner dan wanneer je je van te voren al aanmeldt.
Moet ik ervaring hebben?
Ervaring is natuurlijk handig, maar geen vereiste. Wij vinden een baan voor je die bij je competenties past.
Wat voor contract krijg ik?
In principe krijg je een nulurencontract en schrijf je je eigen uren. Bij sommige baantjes krijg je te maken met een vast aantal dagen per week. Hiervoor geldt een vast contract.
Aan de slag
Krijg ik mijn reiskosten vergoed?
In principe krijg je niet je reiskosten vergoed. Voor langere afstanden gaat dit in overleg met het bedrijf.
Geldt er een inwerktraject?
Het kan zijn dat bedrijven met een inwerktraject werken. Je wordt dan wel betaald voor het werk dat je verricht, alleen heeft de werkgever nog de mogelijkheid om van de student af te zien. Voor veel bedrijven geldt er echter geen inwerktraject omdat een sollicitatiegesprek dan voldoende is.
Wat moet ik doen als ik ziek ben?
Als je ziek bent, moet je je persoonlijk, vóór 09.00 uur ziekmelden bij het bedrijf waar je zou gaan werken en ook bij Takt. Doorbetaling hangt af van de afspraak tussen bedrijf en student.
Ik heb vorige week gewerkt, wanneer kan ik mijn salaris verwachten?
Het salaris wordt per 4 weken uitbetaald. Alle uren die je werkt in een bepaalde maand worden de volgende maand in één keer uitbetaald.
Hoe declareer ik mijn uren?
Het declareren van uren kan in de studentenportal op de website. Hierin geef je elke week aan hoeveel uren je per dag gewerkt hebt zodat je op tijd uitbetaald wordt.
financiel
Hoe werkt loonheffingskorting?
Elke salarisuitbetaling wordt er loonheffing ingehouden op jouw bruto salaris . Dit bedrag betaalt jouw werkgever als voorschot aan de Belastingdienst. Als je jouw belastingaangifte doet, bekijkt de Belastingdienst of je het voorgaande jaar genoeg inkomstenbelasting hebt betaald. Heb je teveel loonheffing betaald, dan krijg je dit bedrag terug.
Hoe kan ik mijn loonheffingskorting aan- of uitzetten?
Als je ervoor kiest om je loonheffingskorting aan te zetten bij een Takt baantje, krijg je van ons een formulier die je in moet vullen en ondertekenen. Je bent zelf verantwoordelijk om door te geven je loonheffingskorting uit te zetten bij een ander baantje indien dit van toepassing is.
Moet ik belasting betalen?
Iedereen in Nederland betaalt belasting. Er is een regeling voor mensen die minder dan €6000,- per jaar verdienen. Deze mensen krijgen hun betaalde belasting terug. Er is een goede kans dat jij hier ook onder valt, maar dit hangt van je inkomen af.
Wat zijn reserveringen?
Als uitzendkracht bouw je jouw reserveringen voor vakantiedagen, feestdagen, kort verzuim en vakantiegeld per gewerkt uur op. Je kan bij de declaratie aangeven dat je de reserveringen uitbetaald wil krijgen bij je salaris. Als je dit niet doet, wordt alles in één keer uitbetaald wanneer je dienstverband eindigt.
Krijg ik vakantiedagen en verlof?
Volgens de CAO voor Uitzendkrachten kun je deze dag doorbetaald krijgen als je voldoende vrije dagen hebt opgebouwd. Als je volgens de ABU CAO werkzaam bent, spaar je 16 2/3 uur vakantieuren op per maand op als je fulltime werkt. Werk je volgens de NBBU CAO dan spaar je twee 16 vakantieuren per maand op als je fulltime werkt. Op je loonstrook en in het webportaal kun je zien hoeveel je hebt opgebouwd. Je moet deze doorbetaling overigens wel zelf aanvragen bij Takt.